Erik (geboren in ’s-Hertogenbosch) is drummer, percussionist en docent. Zijn veelzijdigheid, nieuwsgierigheid, in staat zijn zich te blijven verwonderen, luisteren en anticiperen, zorgen ervoor dat ieder optreden een uitdaging blijft.

Als drummer beschikt hij over de mogelijkheden om een fundament te leggen, in de huid te kruipen, en vorm te geven aan muziek. Dit heeft geleid tot een carrière die al 30 jaar duurt.  

Hij begon op jonge leeftijd in een drumband maar de nieuwsgierigheid en interesse was groter en zo startte hij zijn drum carrière op 15 jarige leeftijd. Op zijn 17e werd hij toegelaten op het Brabants Conservatorium waar hij in 1990 afstudeerde. Hij studeerde daar drums, percussie en als bijvak klassiek slagwerk.

De kennismaking met de wondere wereld van muziek en de mogelijkheid om zich aan te passen aan verschillende disciplines hebben gezorgd dat hij in de gelegenheid kwam om met talloze collega’s te mogen samenwerken en in diverse studio’s menig artiest van zijn spel heeft mogen voorzien. De uiteenlopende stijlen boeien hem tot op de dag van vandaag en de ontwikkeling van zijn spel heeft zich dan ook moeiteloos aangepast aan de vele muzikale ontwikkelingen dit tot verrassing van zijn collega’s.

Een andere interesse van het spelen, blijven de spullen waarop hij dat doet. Het onderzoeken, customizen en restaureren van instrumenten is daarom een onderdeel van wat hij ziet als één aspect van het vak. ‘Je instrumenten zijn je stem’. 

De aandacht om altijd iets van jezelf te hebben om te ontwikkelen, of om op terug te vallen, zijn synoniem aan een carrière. Dus of het nu muziek schrijven is, arrangeren, meedenken in projecten of iets nieuws creëren van nul af aan. ‘De energie, creativiteit en inspiratie die dat oplevert is de zuurstof voor alle dingen je onderneemt.’

Naast het spelen heeft hij zich altijd bezig gehouden met het overdragen van zijn ervaring, kennis en enthousiasme in het geven van lessen en workshops. Sinds 2013 geeft hij les op zijn eigen drumschool; ‘Rhythm and Progress’ in ’s-Hertogenbosch.

De laatste paar jaar hebben corona, een verhuizing en verbouwing geleid tot minder muziekactiviteiten. Buiten een theater tour was de aandacht even ergens anders nodig. 

Tot snel!